-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:13850 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

كسي كه حدود 11 سال عمداً روزه را خورده حكم او فعلاً چيست؟ لطفاً كاملاً توضيح دهيد. از نظر كفاره و مقدار جمع آن در 11 سال چقدر ميشود؟ (سؤال يك معلم)



كسي كه روزه خود را عمداً بخورد، علاوه بر قضاي آن، كفاره نيز بر او واجب ميشود. براي كفاره ميتوانيد يكي از موارد زير را انتخاب نماييد:

1- دو ماه روزه كه سي و يك روز آن پي در پي است و بقيه را ميتوانيد پي در پي يا با فاصله بگيريد. در اين فرض كسي كه 11 سال روزه خود را عمداً افطار كرده بايد 600 ماه (50 سال) روزه بگيرد. و اگر در زمان حياتش موفق به انجام كامل آن نشد، بايد از ملك ميت و سرمايه او ديگران را اجير كرده تا روزهاش را بگيرند. شايد تصور اين زمان برايتان مشكل باشد. ولي ميشود از موارد ديگر كه در ذيل خواهد آمد استفاده كرد و دين شرعي خود را ادا نمود.

2- سير كردن شصت فقير. يعني به شصت فقير يك وعده غذا بدهد تا سير شوند. در اين فرض كسي كه 11 سال روزه خود را عمداً خورده باشد، بايد 29800 فقير را اطعام كند. چون هر روز 60 فقير و هر ماه 1800 فقير را بايد غذا دهد. از حاصل ضرب 1800 فقير در 11 سال، عدد فوق به دست ميآيد.

3- به هر كدام از شصت فقير، هفتصد و پنجاه گرم گندم يا جو و مانند آن بدهد. در اين فرض، شخص مزبور

بايد بابت هر سال (يعني يك ماه رمضان)، 1350 كيلو طعام و بابت يازده سال 14850 كيلو طعام به فقرا بدهد.

چنان چه موارد فوق براي انسان مقدور نباشد، هر چند مقدار كه ميتواند بايد به فقرا طعام بدهد و اگر نتواند طعام بدهد، بايد استغفار كند. اگر چه مثلاً يك مرتبه بگويد: استغفرالله. و احتياط واجب در فرض اخير آن است كه هر وقت بتواند كفاره را بدهد.

(با استفاده از رساله امام(ره) ص 219)



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.